ÉV KUTYÁJA 2022.
16225
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16225,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

ÉV KUTYÁJA 2022.

Beadási határidő:

2023. január 15.

Pályázat beküldhető:

e-mail: aaotk.evkutyajapalyazat@gmail.com

Posta: Jancsó Julianna, 2013 Pomáz, Bacsó Béla utca 1.

 • „2022 Év Ígéretes bébi/kölyök kan/szuka kutyája”

  A nevezés feltétele 2022-évi AAÖTK tagság. Ehhez a kategóriához minimum 3 kiállítás nagyon ígéretes 1. cím elnyerése szükséges.

  „2022 Év fiatal kan kutyája” és “2022 Év fiatal szuka kutyája”

  A nevezés feltétele 2022-évi AAÖTK tagság. Minimum 4 maximum 10 cím, amit a kutya 18 hónapos koráig szerzett FCI tagszervezet kiállításán, (fiatal, növendék, nyílt vagy champion osztályban 18 hónapos korig) és az AAÖTK klubkiállítás vagy AAÖTK Speciálkiállítás eredménye, függetlenül a klubkiállításon betöltött életkortól, de minimum 9 hónap.

  „2022 Év felnőtt kan kutyája” és „2022 Év felnőtt szuka kutyája”

  A nevezés feltétele 2022 évi AAÖTK tagság. Minimum 4 maximum 10 cím, amit a kutya 15 hónapos kort betöltően szerzett FCI tagszervezet kiállításán, (növendék, nyílt vagy Champion osztályban) és a klubkiállítás eredménye, függetlenül a klubkiállításon betöltött életkortól, de minimum 9 hónap. Nevezni lehet 4 CAC ( ide beszámítható a CACIB kiállítás eredménye), 5 CACIB , és  az AAÖTK Klubkiállítás vagy AAÖTK Speciálkiállítás. Az AAÖTK által szervezett / jóváhagyott tenyészszemle bírálati lap, minimum tenyészthető minősítéssel. Mellékelni kell 15 hónapos kor utáni DP eredményt.

  „2022 Év veterán kan kutyája” és „2022 Év veterán szuka kutyája”

  A nevezés feltétele 2022 évi AAÖTK tagság. Minimum 4 maximum 10 cím, amit a kutya veterán osztályban ért el, valamint az AAÖTK klubkiállítás vagy AAÖTK Speciálkiállítás eredménye, függetlenül a klubkiállításon betöltött életkortól . Tenyészszemle eredmény nem szükséges.

  „2022 Év munkakutyája”

  A nevezés feltétele 2022 évi AAÖTK tagság. AAÖTK Klubkiállításon vagy AAÖTK Speciál kiállításon való részvétel, az elért eredménytől függetlenül. Nevezni csak saját tulajdonba lévő kutyával lehet. Mellékelni kell a bírálati lapot, eredménykártyát, munkaeredmény igazolásának fénymásolatát és a törzskönyv mindkét oldalának másolata. Nevezni csak a munkaeredmény megszerzésének évében lehet.

  „2022 Év tenyésztője”

  A nevezés feltétele 2022 évi AAÖTK tagság. Nevezés feltétele minimum 4, maximum 10 saját tenyésztésű, saját vagy idegen tulajdonban lévő kutya, kutyánként minimum 2, maximum 5 cím.

A pályázatok általános feltételei:

 1. Benyújtandó év fiatal kutyája, év felnőtt kutyája, év veterán kutyája kan/szuka.

– minimum 4 FCI tagszervezet által rendezett kiállítás eredménye, maximum 10 FCI tagszervezet által rendezett kiállítás eredménye. Ebben szerepelni kell az AAÖTK Klubkiállításnak vagy AAÖTK Speciál kiállításnak.

 1. Benyújtandó év tenyésztője:

– minimum 4 maximum 10 saját tenyésztésű kutya kutyánként minimum 2 FCI tagszervezet által rendezett kiállítás, maximum kutyánként 5 FCI tagszervezet által rendezett kiállítás eredménye

 1. Valamennyi kiállítási eredményt csak akkor tudunk figyelembe venni, ha az legalább kitűnő minősítésű.
 2. A kitöltött pályázati nevezési lap mellé, a bírálati lapokat és eredménykártyákat fénymásolatban kérjük, a törzskönyv mindkét oldalának másolatával.
 3. Pályázni csak 2022 évi AAÖTK tagsággal rendelkező tulajdonos tud az Év kutyájára, vagy AAÖTK tagsággal rendelkező tenyésztő az Év tenyésztője címért (függetlenül a kutya tulajdonosok tagságától).
 4. Csak a minden tekintetben hiánytalan és határidőig feladott pályázatokat tudjuk érdemben figyelembe venni!A klubkiállítás eredménye a nevezési osztálytól és az elért eredménytől függetlenül beszámítható a pályázatoknál, de minimum fiatal osztály eredményét tudjuk figyelembe venniKülföldi fajta-szervezet által rendezett klubkiállítás eredményét is a klubkiállításra vonatkozó ponttáblázat alapján számoljuk.

  Mind az „Évkutyája”, „Év tenyésztője” pályázatnál AAÖTK klubkiállításon vagy AAÖTK Speciálkiállításon, az AAÖTK által szervezett kiállítást értjük.

  Nevezni csak saját tulajdonban lévő kutyával lehet.

  Minden osztályban az első három helyezetett értékeljük.